A telefonnal készített fotó rosszabb, mint a profi kamerával készített?

Sokszor találkoztam már ezzel a kérdéssel. A válaszom igen és nem. A telefon szinte mindig veled van, és olyan értékes pillanatokat örökíthet meg, amelyeket a fényképezőgéppel nem tudsz, mert az egyszerűen nincs nálad. A képminőség már egy másik történet. A legújabb generációs telefontechnológiával készült fotó néha igazán lenyűgöző. Hihetetlen, hogyan fejlődik a technológia minden egyes újabb modellel. Rengeteg képet csinálok a telefonommal én is, és szerkesztem is azokat a kedvenc alkalmazásomban. A professzionális fényképezőgép és objektívek ereje azonban nem sűríthető össze egy ilyen pici, telefonba épített objektívben, még akkor sem, ha rögtön négy is van belőle. Még a legjobb telefonfelvételnél is látni fogod, ha nagy méretben megtekinted a képet vagy ha szeretnéd kinyomtatni, hogy a minőség nagyon sokat számít!

Egy másik kérdés, amivel gyakran találkozok: vajon szükség van-e profi fotósra, hogy jó kép készüljön? :) Minek, ha olyan könnyen elérhetőek már a jó fényképezőgépek. Gyakorlatilag mindenki fotózik. :)
Egy fotós másképpen látja a világot, gyakorlott szemével és tehetségével olyat tud alkotni, amit nem mindenki tud, akármilyen kamerája is van. Bátran ki lehet jelenteni, hogy a fotózás az egyfajta művészet és ez mindenre igaz legyen szó baba, divat, természet, vagy riportfotózásról… Ha igazán minőségi képeket szeretne valaki, igenis kell egy fotós is! :)